expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

miercuri, aprilie 25

Scaunul amintirilor.
Aseară mi-a fost dor. Nu a durat mai mult de 15 minute, dar a durut cât pentru o eternitate.

Stăteam pe un scaun  de pe vremea când eram mică, ros în părţi şi tocit acum, scaunul acela nu mai valora decât o altă vechitură care trebuia aruncată cât de curând pentru a o înlocui cu ceva mult mai modern. Asta valora pentru toţi musafirii mei şi deseori eu eram cea care stătea pe el. Oamenii îl ocoleau pentru simplul fapt că era vechi şi uzat. Şi stând aşa şi gândindu-mă la scaunul meu, mi-am amintit de copilăria mea, de visele spre care tindeam atunci şi de prietenii pe care credeam că îi voi avea pentru totdeauna. 

Mi s-a făcut un dor crunt. Un dor de libertatea lipsită de griji, de timpul prea scurt şi de zilele de vară prea lungi după care picam frântă seara. Nu ştiam ce înseamnă iubirea şi cu toate astea, eram fericită, liberă şi cu gândurile încărcate de vise. De asta mi-e dor. Nu de iubiri adevărate, telefoane performante şi tablete. Mi-e dor să nu am grija zilei de mâine, a machiajului zilnic şi a asortării hainelor. 

Mi-am văzut păpuşa de porţelan cu care mă asemănam uneori, mi-am amintit de zâmbetele alor mei când mă întorceam de afară cu un "cadou" pentru ei, de colierele făcute pentru mama de 8 martie, de eşecurile primelor mâncăruri gătite, de desenele ale căror personaje credeam că sunt şi de jocurile care îmi mâncau orele de somn.

Cineva să îmi aducă înapoi copilăria şi să mă scoată din lumea asta de plastic clădită pe bani, înşelăciune, minciuni, prefăcătorie, ipocrizie, egoism, ţigări şi alcool. Precum scaunul meu, voi ajunge cândva veche, tocită şi uzată, iar lumea în loc să vină să îmi asculte poveştile, mă va ocoli şi va râde de mine.

E trist. Trist că nu îşi dau seama că vor ajunge şi ei aşa, trist că au uitat toţi că mai important decât toate e timpul şi modul în care îl preţuim. 

A.

"Nimic nu este mai de preţuit decât valoarea zilei."

16 comentarii:

 1. Copilaria este singurul paradis pierdut, dar sa-l porti mereu in suflet....foarte frumos ai impaturit sentimentele tale, prin aceste randuri

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce frumos ai descris copilaria doar prin cateva cuvinte..si multumesc mult pentru aprecieri!

   Ștergere
 2. am citit cuvintele astea pe fundalul unei melodii fantastice.
  a fost perfect. o atmosfera grozava!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca nu te superi imi poti arata si mie melodia? Suna prea atragator :)

   Ștergere
 3. da, e trist. mult prea trist. dar, stai linistita. Va fi bine, intr-o zi.,

  RăspundețiȘtergere
 4. Un intelept avea in biroul sau un urias ceas cu pendula care suna la fiecare ora incet si solemn, dar si cu mare zgomot.
  -Dar nu va deranjeaza acest zgomot? l-a intrebat un invatacel ?
  -Nu, a raspuns inteleptul. Si asta pentru ca pendula ma face sa ma intreb, din ora in ora, ce am facut cu timpul care tocmai s-a scurs

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca am citit comentariul tau de cel putin cinci ori..iti da extrem de multe de gandit. E incredibil. Iti multumesc din suflet!

   Ștergere
 5. Foarte frumos, m-au trecut fiori pe sira spinarii in timp ce am citit. Superb. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucura foarte mult sa stiu ca am trezit ceva in cineva care a citit ceea ce am scris. :)

   Ștergere
 6. Ești un suflet de copil prins într-un trup de adolescentă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai bine de atat nu o puteam spune nici eu :). Foarte frumos. Multumesc!

   Ștergere
 7. M-am regasit si eu in randurile tale. Ai exprimat totul intr-un mod foarte frumos, mi-a placut.

  RăspundețiȘtergere
 8. Frumos. Si iti dau maxima dreptate

  RăspundețiȘtergere

Să fii sincer.