expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

miercuri, decembrie 28

Miracole?

http://weheartit.com
"23 decembrie, Paris.

Să-ţi spun sincer, am ştiut-o de când m-am trezit. De ce să mint? Când m-am uitat pe geam şi am văzut aleea albă şi oamenii degeraţi am ştiut-o din nou, dar nu am vrut să o spun.

Mi-am început dimineaţa ca oricare alta, cu o ţigară şi un ceai. După duş, m-am machiat (o fac destul de rar în zilele libere) şi m-am îmbrăcat puţin mai neobişnuit. De ce? Nu ştiu. Nu mă întreba, sau întreabă-mă şi îţi voi răspunde că nu am nici cea mai mică idee. După am ciugulit câte ceva din resturile rămase în frigider, am sunat-o pe mama să îi spun că sunt bine şi că mi-am luat pastilele ca în cele din urmă să îi telefonez lui E. aşa cum fac în fiecare zi. Mi-a răspuns somnoroasă, nici nu mă mir că dormea. Are fata asta un somn în ea de parcă hibernează în fiecare seară. "Iar dormi?" i-am spus sorbind ultima picătură din ceaiul meu răcit. A mormăit ceva, m-a înjurat puţin şi mi-a spus că mă sună când se trezeşte, închizându-mi.

M-am mai învârtit puţin prin casă, ca un titirez blond, am făcut puţină ordine, deşi erau toate lucrurile la locul lor. Într-un final mi-am zis "De ce amâni să pleci? Până la urmă nu se poate întâmpla nimic." Am ieşit o jumătate de oră mai târziu şi m-am îndreptat spre Centrul Comercial "La Samaritaine". Îmi place mie cel mai mult acolo, mai ales de sărbători. Au ei o atmosferă care parcă te face să cumperi.

Ajunsă, am parcat şi am intrat să îmi încep cursa pentru cumpărăturile de Crăciun. După vreo oră, deşi obosită, nu vroiam să plec. Îmi doream să mai stau şi poate că acum ştiu de ce. Eram într-un magazin de haine şi mă uitam la te miri ce.

- Cumpărături de Crăciun? M-ai întrebat cu puţină reţinere.

M-am întors. O ştiusem de când mă trezisem că aveam să te văd. Toată fiinţa mea fusese conştientă de acest lucru. Te-am privit scurt, am încercat să îmi forţez inima să nu o mai ia aşa la goană şi mi-am întors privirea la haine.

- Aşa se pare, ţi-am răspuns sec, încercând să îmi ascund din răsputeri emoţiile.

Simţeam că mă fixai cu privirea, dar îmi spuneam întruna că poate am trecut peste, poate te-am uitat, poate cine ştie... Ţi-ai dres glasul. Te-am privit încă o dată doar pentru câteva secunde ca să înţelegi că te ascult dacă ai de gând să îmi spui ceva şi mi-am continuat activitatea.

- Deci..eşti ok în rest? m-ai întrebat legănându-te de pe un picior pe altul. Am început să râd. Ce altceva puteam face ca să nu încep să urlu la tine?
- Destul de ok, nu se vede?
- Aşa se pare, mi-ai răspuns cu o privire tristă.
- Dar tu? Tu cum eşti? Te-am întrebat cu privirea aţintită spre o bluză oribilă, deloc pe placul meul, care îmi distrăgea atenţia în acel moment tensionant.
- Ăăăă..eu sunt bine. Binişor aş putea spune..
- Mă bucur atunci.

M-am uitat la tine, păreai obosit şi nedormit, am dat din cap în semn că plec şi m-ai prins de mână. În acel moment mi-a luat foc tot corpul. Un foc din acela pe care nu îl poate stinge nici măcar un gheţar. Mi-am smuls mâna din a ta, am luat bluza oribilă şi m-am îndreptat înspre casa de marcat. Ştiam că nu ai să vii după mine, te cunoşteam prea bine, însă m-ai şocat urlând din locul în care te lăsasem:

- Oriunde şi oricât ai fugi, inima mea te va căuta şi te va găsi. Şi bluza aia nu e deloc genul tău!

Nu m-am întors să te privesc. Tremuram toată şi privirea începea să mi se înceţoşeze din cauza lacrimilor. Am aruncat bluza unde am văzut cu ochii şi am ieşit din magazin. Fix atunci m-a sunat E., dar i-am închis pentru că nu eram în stare de nimic.

Am ajuns acasă şi am găsit un plic aruncat în cutia poştală. Ştiam dinainte să îl deschid de la cine era, la fel cum ştiusem şi de dimineaţă. Am rupt plicul şi am citit:

"Îmi lipseşti.
C."

Miracole? Poate.

A."


"Sunt două feluri de a-ţi trăi viaţa...Unul - de a crede că nu există miracole. Altul - de a crede că totul este un miracol."


Tu crezi în miracole?


20 de comentarii:

  1. Daca cred in miracole? Poate.
    Daca imi place bucatica asta de poveste, de viata? Cu siguranta.
    Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu cred :D
    pana si viata e un miracol.
    frumos citat

    RăspundețiȘtergere
  3. Scrii foarte frumos si ai un stil unic. Felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. =====MEGA-FELICITAREA DE AN NOU===== LA MULTI ANI 2012========

    Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza aceasta felicitare si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi!
    -Preia prin copy&paste felicitarea din acest comentariu, adauga gandurile tale, urarea ta, numele si linkul tau, apoi inchide felicitarea si trimite-o mai departe, tot prin comentariu, catre 10 bloggeri pe care-i apreciezi!
    Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org pentru a fi publicata si aratata la toata blogosfera! Daca nu stii cui s-o trimiti mai departe inapoiaza felicitarea catre mostwantedblog.org! Te rugam, lasa aceasta parte de text, nealterata, te rugam vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari!

    *Gandurile lor merg catre tine!

    -La Multi Ani si un 2012 asa cum il visati! Liviu R. - balantza.com
    -Iti urez sa ai parte doar de fericire si iubire, iar Noul An sa te poarte pe aripile'i dulci alaturi de sanatatea si bunavointa ce iti va da! Little Thoughts - little-thoughts08.blogspot.com
    -Cand ultimele file cad din mii de calendare, se-aprind stelute-n crengi de brad ca semne de urare. Cand toti ureaza celor dragi cuvinte de marire, venim si noi sa va uram: La multi ani mult noroc si multa fericire! Rosaline - http://timpulslujestedarnuexista.blogspot.com/
    -adauga aici urarea ta -

    RăspundețiȘtergere
  5. ====MEGA-FELICITAREA DE AN NOU===== LA MULTI ANI 2012======== Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza aceasta felicitare si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi! -Preia prin copy&paste felicitarea din acest comentariu, adauga gandurile tale, urarea ta, numele si linkul tau, apoi inchide felicitarea si trimite-o mai departe, tot prin comentariu, catre 10 bloggeri pe care-i apreciezi! Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org pentru a fi publicata si aratata la toata blogosfera! Daca nu stii cui s-o trimiti mai departe inapoiaza felicitarea catre mostwantedblog.org! Te rugam, lasa aceasta parte de text, nealterata, te rugam vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari! *Gandurile lor merg catre tine! -La Multi Ani si un 2012 asa cum il visati! Liviu R. - balantza.com - -Sa aveti un 2012 cu sanatate, fericire si realizari! LA MULTI ANI! RobertN - http://acrilice-pointpen.blogspot.com/ -Fie ca acest Nou An, sa va aduca in viata multa bucurie, implinire sufleteasca si multa dragoste, LA MULTI ANI! Lavi H. http://lavii-osperanta.blogspot.com/ Fie ca 2012 sa va aduca de 2012 ori mai multe bucurii si impliniri. La multi ani!! !!! Flyerboy http://gabyzmb.blogspot.com 2012 Sa va aduca tot ce va doriti,sa fie un an plin de fericire,sperante si mangaiere din partea celor dragi! Raisa www.newcomiclife.blogspot.com ♥♥♥ Va doresc ca in noul an (2012) sa aveti parte de tot ceea ce nu puteti cumpara cu bani. ♥♥♥ C.L.M. - http://crazy-in-loveee.blogspot.com ♥♥♥ Un suflet innocent ♥ http://paolla-love.blogspot.com/ La multi ani blogeri. Anul 2012 sa va aduca cat mai multe poeziii,cuvinte de suflet, postari sa va pot citi inca 100 de ani.(asta in lumea virtuala) In viata personala va doresc IMPLINIRI pe TOATE planurile !
    ahoo

    RăspundețiȘtergere
  6. Rosaline: ma bucur ca iti place! :d Un an nou fericit si tie!

    RăspundețiȘtergere
  7. £avi H.: si eu cred acelasi lucru despre viata! Mersi :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim: multumesc mult! Sincer, comentariul tau mi-a facut ziua mai frumoasa. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ioana: sarbatori fericite si tiee >:D<

    RăspundețiȘtergere
  10. Rosaline si Un suflet inocent: mersi mult de tot :d

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi pare bine ca ti-a placut comentariul. Astept cu nerabdare urmatoarele tale postari!

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani. Noul an sa-ti aduca multe bucurii, sanatate si pace in suflet! Te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim: o sa tin cont de asta :d

    Denisa: La multi ani si un an plin de bucurii! >:D<

    Unfaithful: Multumesc la fel! Sper sa ti se indeplineasca toate dorintele! Si eu te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  14. http://www.youtube.com/watch?v=s0ujF8D6-5k&ob=av2e
    Aud un Angelle atat de dragut in piesa asta :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Miracole exista si tu meriti sa ai parte de ele.

    RăspundețiȘtergere
  16. 29 decembrie: ma bucur ca iti place :)

    Bob: chiar e dragut :d

    Blue: Multumesc mult!:) sper sa am parte de ele si sper ca si tu ai. :)

    RăspundețiȘtergere

Să fii sincer.