expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sâmbătă, ianuarie 21

De ce să risc?"Ce ştiu acum când mă gândesc la trecut e că am fost încercată de multe sentimente în fragmentul consumat din scurta mea viaţă. Am iubit, am urât, am plâns, am râs, dar oare a existat vreodată un moment în care m-am simţit cu adevărat fericită? Ce să-mi răspund când ştiu că dacă am trăit cândva un sentiment de genul acesta, azi stă ascuns bine după clipe de durere şi de plâns?

Nu ţi-am răspuns la nicio scrisoare aruncată zilnic în cutia mea poştală. Cred că le scrii doar pentru că ştii că le iau de acolo şi le citesc. Nu mi-a fost uşor să fac asta, să încerc să îmi spun că merit ceva mai bun decât tine cum nu îmi e nici acum să o fac.

Îmi închipui zilnic cum ar fi fost cu un altul şi în mintea mea se aşterne ceaţa. Te văd peste tot pe tine, contrar voinţei mele.

Până la urmă, spune-mi tu, de ce să risc? De ce să îţi mai dau o şansă când ştiu deja că au fost destule din partea amândurora? De ce să ne încăpăţânăm să rămânem pe loc când putem pleca înainte cu zâmbetul pe buze şi inima sfărâmată?

Mă mint şi cred că te mint şi pe tine. Atâta timp cât te voi iubi, mă vei iubi şi tu, iar mintea noastră nu va avea puterea să se pună în calea sorţii.

La dracu!

...

"Dragă C.,

Dacă toate scrisorile tale sunt pentru a mă impresiona, află că ai făcut-o îndeajuns de mult încât nu ţi-am răspuns la niciuna. Puteai să îmi scrii un mail sau să dai un telefon dacă ţineai neeapărat să vorbim, dar cred că vrei să mi-o plăteşti cu aceeaşi monedă, prin scrisori.

Am înţeles că te-a rănit faptul că nu ţi-am spus, dar din ce motiv să fugi ca un nebun? Ce ai câştigat şi unde ai ajuns cu asta?

Tu mai înţelegi ceva? Eu nu vreau să mai risc. Mi-e prea frică de eşec, de nopţi îmbătate în alcool, de suferinţă. Căci, da, am suferit mult şi încă o fac. Şi toate acestea nu ţi le zic pentru a îţi umple ţie orgoliul până la refuz, ci pentru a îţi arăta că pot să ţi le spun "personal".

Aş risca, dar arată-mi că am pentru ce.

Te sărut, A."

"Esecul ne invata umilinta, ne confrunta cu propriile noastre limite si ne arata ca nu suntem invincibili."

5 comentarii:

 1. El a plecat furios ca i-a gasit scrisorile si acum el ii trimite scrisori pentru a-i plati cu aceeasi moneda?
  Daca e adevarat ce am inteles eu, inseamna ca e un om crud.

  RăspundețiȘtergere
 2. momente de fericire cu siguranta au fost, pacat insa ca se ascund dupa durere.

  o alta sansa? poate ca da, poate ca nu...

  RăspundețiȘtergere
 3. Nymphetamine: Nu neeaparat un om crud, ci cred ca unul putin razbunator.

  Lavi: Nu stiu ce sa-ti spun legat de sansa..

  RăspundețiȘtergere
 4. "Aş risca, dar arată-mi că am pentru ce."
  Intr-adevar..:)

  RăspundețiȘtergere
 5. Bob. b-( : pai nu e asa..daca nu ai pentru ce, de ce sa risti?

  RăspundețiȘtergere

Să fii sincer.