expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sâmbătă, aprilie 7

Draga mea.




O văd că e schimbată. Deşi mă întâlnesc cu ea în fiecare miercuri şi sâmbătă şi ne servim băutura scumpă în acelaşi loc, o văd că nu ea. Îmi amintesc de copila care m-a făcut din prima clipă să o îndrăgesc, de copila care nu avea idee cât de importantă avea să devină pentru mine.

O ascult mereu. Aceleaşi drame, aceleaşi poveşti, aceleaşi vise neîmplinite. Îşi aşteaptă în continuare prinţul  care va veni pe un cal alb cu stea în frunte, luând-o din această lume de mizerie.

Nu mai plânge. Ştie şi ea că nu va rezolva nimic şi că tot ce i s-a întâmplat până acum, a fost cu un motiv.

Deşi părul i-a rămas bălai, ochii par şterşi şi aruncaţi într-un loc prăfuit, uitat parcă de lume.

Azi e marţi. Mi-a cerut să ne vedem cu o zi mai devreme pentru că, spune ea, nu mai poate continua aşa. O aştept de 5 minute şi ştiu sigur că va mai întârzia pe puţin încă 5. După 10 minute vine. E nemachiată, şi îmbrăcată în fugă, aşa cum obişnuieşte în ultima vreme să arate. Nu mai are grijă de ea. "Nu se merită.". Îşi aruncă grăbită poşeta de culoare bej. Scoate pachetul de ţigări, aprinde una, trage fumul în piept şi apoi începe agitată să caute în geantă. Scoate o hârtie mototolită, mi-o întinde şi fumează tăcută, aşteptând să o citesc.

"Draga mea,

Îmi scriu. Îmi scriu mie, ştiind că nu am mai făcut-o de mult timp. 

Mă simt uneori atât de străină de mine, încât nici nu mai îmi vine să scriu. Mă gândesc uneori cum ar fi fost să nu mă fi schimbat, să fi rămas mereu copilă. Copilă naivă, îmbătată doar în alcoolul bucuriei.

Am uitat că mai importantă decât toţi, sunt eu şi propriul sufletul. Am uitat că deşi aveam un cer deasupra capului, îmi limitasem orizonturile. 

De acum încolo va fi altfel. Voi scrie. Voi scrie mereu. Voi scrie orice. Asta vreau şi asta mă va face fericită. Pentru moment.

Mi-e dor de fericire. Mi-e dor de vise. Mi-e dor de prieteni. Mi-e dor de mine.

Ange."


E.

"Nimic nu este permanent înafară de schimbare"

10 comentarii:

  1. imi place cum scrii. nu e fortat, nu e incarcat - e liber si placut ca o gura de aer proaspat, usor parfumat de primavara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce comentariu frumos! Multumesc mult de tot! Si mie imi place enorm de mult cum scrii, desi imi pare rau ca nu apuc sa ti-o spun foarte des :)

      Ștergere
  2. "mi-e dor de fericire"... ne descrie pe toti cateodata....

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Mi-as dori din tot sufletul sa am parte de o prietenie atat de frumoasa..

      Ștergere
    2. imi pare rau sa aud asta.. eu credeam ca tu esti una dintre protagoniste

      Ștergere
    3. In tot ceea ce scriu e un sambure de adevar, uneori mult mai mult de atat. :) deci sa nu iti para rau. Am o prietenie care cred ca va ajunge de dimensiunile celei de mai sus cu timpul.

      Ștergere
  4. Putini au darul de a face persoana care citeste ceea ce ei au scris, sa traiasca momentul. Profund si foarte frumos, bravo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult de tot! :) nu ai idee cate sentimente trezesc in mine astfel de comentarii.

      Ștergere

Să fii sincer.