expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

miercuri, decembrie 7

Nuntă în cer.

http://weheartit.com

În aşternuturile îmbâcsite mă zvârcolesc parcă şi mai rău pe zi ce trece. Draperiile gălbejite mă izolează de lumea de afară. Pereţii par să se strângă în jurul meu parcă parcă cu speranţa că mă vor sufoca. Nu am mai primit nicio veste de la tine. Nu ştiu pe unde cutreieri de nebun. Mă doare cel mai rău să nu am nicio idee dacă eşti bine sau nu, dacă o iubeşti pe alta şi o ţii la piept, dacă adormi cu ea în braţe pe fiece seară.


Mă ridic uşor din pat, deloc mahmură, spre surpinderea mea. Dacă am zis că nu mai beau, nu mai beau. Îmi caut ţigările şi tremur de nerăbdare să simt gustul de tutun în gură. Odată aprins drogul, mă îndrept spre bucătărie. Îmi fuge privirea pe geam şi văd peisajul alb. Alb. Alb. Alb. Fug ca o descreierată înapoi în pat, sting ţigara şi îmi trag plapuma peste cap. Poate să fie primăvară, vară, toamnă dar nu iarnă. Nu nenorocitul ăsta de anotimp care îmi aminteşte oricând de tine. Nu albul care îmi înjunghie inima de zece ori mai rău decât ar face-o orice cuţit. Nu nunta de vis pe care o plănuisem împreună într-un trecut îndepărtat.

Mă ridic iar, deşi acum îmi zvâcneşte capul de mor. Mă bălăngăn de pe un picior pe altul şi ajung într-un final la dulap. Îl deschid cu teamă şi o scot dintr-o cutie. E albă, cu spatele gol, până în pământ. E superbă şi nepurtată. Mă dezbrac ca o sălbatică şi o îmbrac. Mă duc în oglindă şi mă privesc mireasă. Şi mă gândesc că am refuzat atunci să o port şi am preferat să fug. Mă blestem că nu te-am lăsat atunci să îţi aparţin. Îmi amintesc cum arătai în acea zi de iarnă geroasă şi cum fulgii se amestecau cu părul tău rebel. Îmi trec prin minte toate figurile întoarse batjocoritor când au văzut că fac cale întoarsă la altar. Retrăiesc acum momentele de spaimă pe care le aveam atunci în suflet. Momentul în care am alergat pe străzi şi am ţipat că sunt o fiică a diavolului. Lacrimile sincere care îmi stricau atunci machiajul făcut la un coafor de lux şi tot acum realizez cum te-am făcut să te simţi atunci. Cum te-am umilit cu atât de mare naivitate în faţa tuturor. Încep şi acum să plâng şi mă blestem iar. Ce dracu să mai fac când ştiu că am pierdut tot? Cum să cer eu să mi se dea timpul înapoi să îmi repar greşelile când ştiu că este imposibil?
Mă întorc pe toate părţile, îmbrăcată în rochia care trebuia să mă facă a ta. Mai stau puţin aşa cu privirea aruncată spre geam, spre oglindă, spre mine şi mă duc să mă aşez în pat îmbrăcată.

Oare când voi mai fi iar mireasă? În cer voi avea nunta, căci acolo ştiu că nimeni şi nimic nu mă mai poate face să mă răzgândesc să fiu a ta.

A.
"Căsătoria se încheie în ceruri şi se trăieşte pe pământ."

20 de comentarii:

  1. cum de scrii asa rar?
    eu cand ma simteam atat de rau scriam foarte des.. ma descarcam asa bine scriind.

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place ce ai scris...
    e pacat ca a plecat asa de la altar...
    imi place citattul din incheiere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nymphetamine: in ultima vreme am avut niste probleme si sa stii ca asa simt si eu cand scriu, ca ma descarc. Mi-e teama insa sa nu ma descopar prea mult prea des ca sa zic asa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lavi H: multumesc. E pacat, stiu. Si da si mie mi-a placut mult citatul. Se potrivea perfect :d

    RăspundețiȘtergere
  5. si daca te descoperi prea mult, oricum nu ar trebui sa conteze parerile altora

    RăspundețiȘtergere
  6. Un suflet inocent: multumesc :)
    Nymphetamine: stiu, dar sunt prea fraiera..

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai primit un mic premiu aici:
    http://lavii-osperanta.blogspot.com/2011/12/cand-esti-singur.html
    sper sa-ti placa >:D<

    RăspundețiȘtergere
  8. urmaresc de mult blogul tau.imi place mult cea ce scrii si ma regesc de multe ori in cea ce scrii:x

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim, multumesc mult. Ma bucur ca iti place! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. ma rog,sunt anonima :)) sunt fata:P. continua cu scrisul,da? mi-ar place sa scriu si eu asa frumos ca tine :x

    RăspundețiȘtergere
  11. Am inteles..da o sa continui, e ceea ce iubesc sa fac. De ce nu incerci sa scrii? Nu se stie niciodata. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. mi-am facut si eu un blog. nu stiu daca merita. ai pute sa-mi dai o parere sa-mi spui daca merita sa continui...http://teiubescpentrucateurasc.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu zic ca merita. Pentru inceput e chiar bine :)

    RăspundețiȘtergere
  14. si daca mai putea ajuta .cum sa fac sa-l vada mai multa lume. sa primesc comentari dar nu as vrea sa-l vada vrun cunoscut de-al meu adica daca vede sa nu stie ca sunt eu.intelegi?

    RăspundețiȘtergere
  15. Mai intai, te pot intreba cati ani ai? :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Scrii cu foarte multe greseli de gramatica si etc si aveam impresia ca esti mai mica. O data ce ti-ai facut un blog, automat il vede toata lumea. Nu e ca la fb sa alegi cine sa te vada sau nu. Din momentul in care incepi sa scrii, iti asumi riscul sa te citeasca oricine. Daca nu vrei sa fii recunoscuta alege-ti un pseudonim si nu iti arata numele etc. Mai mult de atat nu poti face.

    RăspundețiȘtergere

Să fii sincer.