expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

duminică, mai 29

S. m-a iubit, dar m-a iubit în felul lui.


S. m-a iubit. S. m-a iubit de când m-a văzut şi m-a dorit când am crescut. S. a crezut cu încăpăţânare că voi fi a lui într-o zi. S., o amintire înşirată pe un fir lung, m-a plăcut şi apoi m-a iubit.
Şi eu l-am plăcut pe el. Acum multa vreme, când nu aveam mai mult de zece ani. Îl iubeam pentru că îmi aducea mereu bomboane care abia apăruseră la noi. Îmi cumpăra acadele şi mergea cu mine acasă. Însă mie mi-a trecut dupa o scurtă perioadă, când am realizat că iubirea nu-i făcută din bomboane şi acadele. El m-a plăcut în continuare..
Am rămas prietenă bună mulţi ani cu S. Ne sunam mereu, râdeam şi petreceam mult timp împreună. Devenisem un lucru continuu în viaţa lui. Îi ascultam mereu toate porcăriile lui S. şi nu mă plictiseam niciodată de ele. Am crescut şi n-am văzut nici atunci că S. mă iubea, mă dorea, mă cerşea. Se uita la mine cum te uiţi la un obiect în vitrină pe care îl doreşti din tot sufletul, dar ştii că nu va fi niciodată al tău. Aşa eram eu pentru S. (şi mi-am dat foarte târziu seama de asta). El era pentru mine un amic, un lucru de care mă ataşasem şi pe care îl foloseam când şi cum vroiam. În comparaţie cu mine, care eram pentru el o nevoie, o legătură cu viaţa.
S., era ciudat, ascuns, misterios. Nu ştiam mare lucru din amintirile lui, nu ştiam nici măcar cum e la el în familie pentru că S. nu îmi povestea decât lucruri banale, comune, bârfe, ce vedea pe la televizor şi cam atât. De aceea cred că nu l-am văzut niciodată mai mult decât un amic. Pentru că S., oricât se străduia, nu era tipul de băiat pe care l-aş fi iubi. Eu aşteptam altceva, sau pe altcineva.
Când mă duceam la S. acasă era drăguţ. Îmi dădea mereu de mâncare şi ne distram, până începea să pună din greşeală ba o mână pe abdomen ba să-mi atingă părul. S. era ciudat.
A fost îndrăgostit la un moment dat de o fată şi devenise obsesia lui. Îmi povestea întruna de ea, îi făcuse si un CV în care scrisese tot ce aflase. După, a apărut un alt EL şi fata a avut de ales între ei doi. Şi nu l-a ales pe niciunul.
A urmat după o perioadă în care mă suna, vorbeam, ieşeam şi părea bine, dar îmi povestea uneori cum îl uraşte pe cel care se îndrăgostise de ea şi cum plănuieşte să-l omoare. Atunci m-a speriat. Îmi explica cum distrugea lucruri prin casă, cum dădea foc la ce găsea, cum arunca cu banii, cum spărgea la nervi etc. Îmi dădusem seama că S. avea puţin o doagă sărită, dar într-un fel sau altul mă obişnuisem cu el aşa.
Treptat, am devenit iar, fără să-mi dau seama, obsesia lui.
Şi apoi m-am îndrăgostit. M-am îndrăgostit de C. şi când a aflat S. , a dispărut din viaţa mea. A plecat şi a lăsat în urmă amintiri de tot felul.
Mă mai întâlnesc uneori , din greşeală, cu el. Mă evită şi se sperie de mine, dar îmi convine. Pentru că n-am decât un singur regret din toată povestea asta. Acela că am pierdut prea mult timp lângă o persoană pe care nu o cunoşteam nici măcar pe jumătate şi care nu tinea cu adevarat la mine.
S. m-a iubit, dar m-a iubit in felul lui obsedant, ascuns, prostesc. Eu l-am iubit în felul meu. Eu l-am iubit prieteneşte.
A.

19 comentarii:

  1. ai scris putin luna asta :(

    ar trebui sa ne oferi mai des minunata placere de a-ti citi postarile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Postarea aceasta...ii lipseste ceva in loc de S., R.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Nymphetamine: stiu, nu am avut deloc timp. :( o sa reincep iar sa ma pun pe treaba :d
    Multumesc mult pentru aprecieri, inseamna foarte mult pentru mine. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ciudat modul de a iubi a lui S. Pare mai mult a obsesie si obisnuinta decat iubire...

    Frumos blog, promit sa mai trec pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  5. sa fii sincer...
    de ce ceri ce e cel mai greu?
    si nu ca cineva, in general nu ar dori sa fie sincer; fie nu stii cum, fie nu intelegi de ce, fie ca ti-e greu, fie ca ...
    a iubi in felul sau ii e caracteristic fiecaruia: hai sa ne uitam intr-o sala de teatru la mimica majoritatii spectatorilor! ce putem constata? ca fiecare traiesti in felul in care intelege informatia primita.
    sunt convins ca nu astepti un comment la felul in care tu ai iubit si el te-a iubit!
    cred ca lipsea adevaratul liant: prietenia, adica intelegerea in consens a evenimentelor si acceptarea derularii evenimentelor impreuna!
    hai ca bat campii si deja miroase a creier incins. ma bucur ca am ajuns sa te citesc.
    pe curand,
    geo

    RăspundețiȘtergere
  6. @OctA: De asta mi-am dat si eu seama. Nu cred ca iubirea e facuta din obsesie si obsinuinta.

    Multumesc, te mai astept pe aici. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @geoposio60: Mi se pare cel mai frumos dar din lume sa stii sa fii sincer. "cred ca lipsea adevaratul liant: prietenia, adica intelegerea in consens a evenimentelor si acceptarea derularii evenimentelor impreuna!" aici ai mare dreptate!
    N-ai batut deloc campii, am inteles foarte bine la ce te-ai referit.

    Multumesc mult pentru comentariu geo. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ti-ai dat deja seama :))

    RăspundețiȘtergere
  9. @29decembrie: multumesc mult! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Iubirea are multe forme...Postul tau are doar una: SUPERB! :*

    RăspundețiȘtergere
  11. @Vise CoLoRaTe: multumesc mult de tot! :) si da, iubirea are multe forme. Insa cred ca iubirea adevarata e cea unica!

    RăspundețiȘtergere
  12. wow..genial cata...asteptam de mult sa mai postezi ceva pe blog,dar asta depaseste toate asteptarile.este asa cum spun si ceilalti superba.astept cu nerabdare urmatoarea postare:*

    RăspundețiȘtergere
  13. Mereu ma impresioneaza si ma uimeste cat de frumos scrii...Tine-o tot asa si sa ne incanti cu cat mai multe postari>:D<

    RăspundețiȘtergere
  14. @Raluk:X: multumesc mult pentru aprecieriiii! O sa postez ceva nou cat de curand! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. @Emoticonul fara zambet xD: Multumesc mult! Am o mare bucurie in suflet cand stiu ca celor care citesc le place ceea ce scriu! :) Sper sa nu te dezamagesc si sa "o tin tot asa" cum ai zis si tu. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. poate că S. de fapt...nu a existat.
    ai idei grozave. îmi place cum scrii.
    bearhug

    RăspundețiȘtergere
  17. Andreea: asta e una din postarile reale, din viata reala. S. a existat si inca exista pe undeva. Nu mai stiu nimic de el de multa vreme..daca ar fi vrut ar fi ramas in viata mea. As fi ipocrita sa spun ca nu imi lipseste felul lui zapacit de a fi, dar asta e acum. Nu poti obliga pe nimeni sa te accepte si sa te iubeasca.

    Bearhug >:d<

    RăspundețiȘtergere

Să fii sincer.